Ştiri
Sănătatea și siguranța copiilor noștri este o prioritate pentru S.A. RED-Nord: informăm și prevenim riscurile de accidentare legate de energia electrică
Pe măsură ce se apropie luna mai și temperature se ridiă, compania S.A. RED-Nord vă reamintește despre importanța securității electrice. Indiferent de rolul pe care îl deținem, fie că suntem părinți, bunici, frați sau surori mai mari, profesori, angajați ai unor companii specializate sau chiar vecini și cetățeni responsabili, considerăm că una dintre obligațiile noastre fundamentale este să asigurăm securitatea electrică a copiilor în fiecare zi, deoarece aceștia tind să petreacă mai mult timp afară și pot fi lăsați fără supraveghere constantă.
Există mai multe pericole potențiale asociate cu Securitatea Electrică cu care se pot confrunta copiii, cum ar fi utilizarea necorespunzătoare a receptoarelor electrice, intrarea în zonele cu restricții de siguranță electrică cu semne de avertizare și ridicarea conductorilor căzuți sub tensiune. În plus, copiii ar putea fi expuși la pericole potențiale legate de energia electrică prin jocuri imprudente cu frânghii sau bete de pescuit în apropierea liniilor electrice sau în apropierea transformatoarelor. De asemenea, încărcarea excesivă a prizei sau a prelungitorului cu prea multe aparate sau încărcătoare poate duce la supraîncălzire conductoarelor electrice și la un potențial incendiu. Copiii ar trebui să învețe că energia electrică este un obiect nevăzut, ne mirosit și ne auzit dar care poate fi periculos dacă nu este tratată cu atenție.
Pentru a preveni astfel de cazuri, este important să îi educăm pe copii cu privire la pericolele electricității și să luăm măsuri preventive, este important să îi învățăm pe copii să nu atingă niciodată prizele electrice sau alte surse de curent electric cu mâinile ude, să nu introducă obiecte metalice sau alte obiecte străine în prize și să nu se joace niciodată cu firele electrice. Dacă vă aflați în apropierea unui cablu deteriorat sau căzut, este vital să părăsiți imediat zona de pericol, dar fără a alerga sau a face mișcări bruște care ar putea să reenergizeze zona. O cale de ieșire sigură presupune să te deplasezi încet, cu pași mici, iar acest "mers" este cunoscut în mod obișnuit sub numele de "pasul de gâscă", în care călcâiul piciorului care pășește este așezat pe vârful celuilalt picior, fără a-l ridica de la sol. Nu uitați, picioarele nu au voie să se ridice de la sol. În acest fel, îndepărtați-vă încet și cât mai mult posibil de zona de impact. Respectarea protocoalelor corespunzătoare atunci când intrăm în zonele cu restricții de siguranță electrică și raportarea imediată a oricăror conductori căzuți autorităților competente.
Recomandăm, de asemenea, să vă facă timp pentru a vă instrui cu privire la siguranța electrică și să împărtășească aceste cunoștințe copiilor. Acest lucru include înțelegerea semnelor de avertizare și a potențialelor pericole asociate cu echipamentele electrice și liniile electrice.
Împreună, ne putem asigura că copiii noștri sunt în siguranță și protejați de potențialele pericole ale electricității. Haideți să lucrăm împreună cu S.A. RED-Nord pentru a promova Siguranța electrică și pentru a ne menține comunitatea în siguranță.