Ştiri
Află cum se construiește o rețea electrică (II)
Acum ceva vreme am pornit să vă povestim, „în limbaj omenesc” (mai țineți minte!), despre construcția rețelelor electrice, ca să mai dăm și noi din casă, să vă primim mai aproape. Să ne cunoașteți mai bine! Acum, pentru că știți deja cum se proiectează rețelele, e timpul să vă povestim și despre următoarea etapă – construcția!
Așadar, antreprenorul și reprezentanții oficiului raional se deplasează în teren, pentru a coordona și marca traseul, conform proiectului. Sunt invitați și reprezentanții primăriei, agenții economici, pe scurt, toate părțile interesate. Purcedem la treabă! Săpăm gropile, montăm pilonii și ne facem treaba de specialiști care își cunosc bine meseria.
Pare simplu, nu? Așa e, pentru că noi am evitat detaliile de ordin tehnic. Vom atașa, în schimb, niște fotografii din teren, care descriu cel mai bine procesul despre care vorbim aici. În poze veți vedea procedura de montare a LES (linii electrice subterane). Tehnologia de producere a LES este mult mai avansată și aceste linii electrice nu doar că sunt mai fiabile, dar asigură securitatea electrică în proporție mult mai mare decât LEA (linii electrice aeriene – țineți minte, că nu vă mai spunem, da?). Desigur, montarea și exploatarea liniilor electrice subterane este un proces mult mai complex și complicat, care presupune inclusiv săpături. Ne pare rău dacă, în scurtul timp cât au loc lucrările, acestea pot provoca unele incomodități, dar date fiind avantajele – reducerea deconectărilor, excluderea electrocutărilor și a incendiilor provocate de instalațiile electrice, sunt lucruri care merită efortul.
Dacă vrei să afli mai multe, noi suntem aici, puși pe discuții despre orice înseamnă lumină!